Aquabotanica
Iepersesteenweg 112
8630 Veurne
Tel: 058/31.33.35
Fax: 058/31.52.39

www.aquabotanica.be


 Ledenoverzicht

Ruim 18 jaar geleden kon landbouwkundig ingenieur waters en bossen Peter De Coninck zijn passie voor planten waarmaken door de overname van een kwekerij te Veurne, waarvan de nog jonge eigenaars waren overleden in een verkeersongeval. Samen met de creativiteit van zijn echtgenote Els Van Cauteren en de hulp van hun gemotiveerde medewerkers bouwden zij deze kwekerij uit tot een bedrijf dat zich vooral specialiseert in planten die kunnen groeien in de moeilijke omstandigheden van de kust, waar zand of polderklei en de harde, zoute zeewind het tuinieren danig moeilijk kunnen maken. Talrijke taaie planten die de moeilijkste omstandigheden het hoofd kunnen bieden werden geselecteerd afkomstig uit alle maritieme streken met een gelijkaardig klimaat.

Ook droogteminnende planten zoals woestijnplanten komen in het assortiment voor. Heel wat zoutminnende planten zijn ook bruikbaar in het binnenland waar strooizout en bevuilde bodems normale plantengroei belemmeren.

Een specialiteit is tevens het samenstellen van bloembakken voor het opfleuren van de vele balkonnetjes en horecazaken op en rond de zeedijk. Gezien de meeste van deze planten nogal nieuw en onbekend zijn maakt Peter er werk van deze planten aan de geÔnteresseerden kenbaar te maken door het schrijven en het geven van lezingen en wandelvoordrachten. In de demotuin kunnen klanten kennismaken met deze minder bekende maar zeer attractieve planten. En in de kniptuin pronken de specialiteiten waarmee Els prachtige bloemstukken creŽert : Elaeagnus ebbingei of de olijfwilg, de koreaanse mispel (Rhaphiolepis umbellata) en de prachtige groenblijvende steeneik of Quercus ilex zijn niet alleen Peters favoriete kweekprodukten maar vormen vaak de basis voor de decoratieve bloemstukken die lang houdbaar zijn dank zij het taai en leerachtig blad. Ook de grijze tinten van de curryplant (Helichrysum italicum), Baccharis halimifolia of de kruisstruik, artisjok en kardoen vormen samen met hun originele bloemhoofdjes een geliefkoosd materiaal om in bloemstukken te verwerken.

Logo Aquabotanica
 
  Created by Cassy ICT